Velikonoční beránek z mramorovaného těsta
60 min.
Ingredience
- 2gramyMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 200mililitrůMléko polotučné
- 300gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceKakao - prášek
- Na formu
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Poté střídavě přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a mléko. Poté vmícháme citronovou kůru a „zabalíme“ pevný sníh z bílků. Zhruba 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy, do zbylého těsta vmícháme kakaový prášek a těsto nalijeme na světlé těsto. Vidličkou vykroužíme v těstu spirály. V troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova. Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 3. 2016
Velikonoční beránek z mramorovaného těsta
Opravdu moc dobré těsto, musím pochválit. Přidala jsem jen o trošku více prášku do pečiva. Tohoto beránka můžu opravdu všem doporučit.🙂 Formu jsem vymazávala 100% tukem - Omegou. Tento tuk používám hlavně jen k vymazavání forem., mám s ním dobré zkušenosti.