Velikonoční beránek z mramorovaného těsta

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Poté střídavě přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a mléko. Poté vmícháme citronovou kůru a „zabalíme“ pevný sníh z bílků. Zhruba 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy, do zbylého těsta vmícháme kakaový prášek a těsto nalijeme na světlé těsto. Vidličkou vykroužíme v těstu spirály. V troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova. Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 3. 2016
Velikonoční beránek z mramorovaného těsta
Opravdu moc dobré těsto, musím pochválit. Přidala jsem jen o trošku více prášku do pečiva. Tohoto beránka můžu opravdu všem doporučit.🙂 Formu jsem vymazávala 100% tukem - Omegou. Tento tuk používám hlavně jen k vymazavání forem., mám s ním dobré zkušenosti.