Velikonoční beránek z olejového těsta
70 min.
Ingredience
- 250gramůCukr moučkový
- 5kusůVejce slepičí
- 10lžicOlej rostlinný
- 50gramůHrozinky
- 50gramůOřechy vlašské
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1kusCukr vanilka
- 10lžicVoda pitná
- 2lžičkyCitronová kůra
- Na formu
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
974 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
117 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
4 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme prosátý cukr se žloutky, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Pomalu a postupně zašleháme olej a horkou vodu. Těsto připravujeme pomocí elektrického šlehače, šleháme při malých otáčkách alespoň deset minut. Přimícháme hrozinky, nasekané ořechy, mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 2Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut.
- 3Upečeného beránka vyjmeme z formy a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.