Velikonoční beránek z ořechového těsta
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 4lžíceVoda pitná
- 130gramůOřechy vlašské
- 120gramůMouka polohrubá
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- Na formu
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme cukr a vanilkový cukr se žloutky do pěny. Střídavě vmícháme mleté ořechy a horkou vodu. Dobře promícháme, poté „zabalíme“ pevný sníh ušlehaný z bílků a nakonec vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali.
- 2V troubě předehřáté na 175°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova.
- 3Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.