Velikonoční beránek z tvarohového těsta
60 min.
Ingredience
- 2gramyMáslo čerstvé
- 210gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 260gramůTvaroh měkký
- 4kusyVejce slepičí
- 260gramůMouka polohrubá
- 60gramůHrozinky
- 0,67kusKypřicí prášek do pečiva
- Na formu
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
112 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
2 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a tvarohem. Mouku s kypřícím práškem prosejeme na vál, přimícháme tvarohovou směs a hrozinky. Zpracujeme suroviny na hladké těsto, vložíme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Beránka pečeme
- 2v troubě předehřáté na 170°C, až těsto zrůžoví a nechytá se špejle. Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.