Velikonoční cukroví

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
844 mg
Cukr
877 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme spolu s cukrem a kakaem do misky. Přidáme pomleté ořechy, změklé na malé kousky nakrájené máslo. Rozklepneme vejce, přisypeme skořici a vanilkový cukr. Ze surovin rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalené v potravinářské fólii odložíme do lednice na 30 minut odpočinout.
  • 2
    Z těsta bereme přiměřené množství a vmáčkneme ho do formiček s velikonoční tématikou. Naplněné formičky skládáme na plech vedle sebe a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 270stupňové teplotě 15 minut. Necháme cukroví mírně vychladnout ve formičkách a potom je vyklopíme. Posypeme moučkovým cukrem a naaranžujeme na vhodný tácek, talíř, anebo přidáme k ostatnímu velikonočnímu cukroví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 28. 2. 2016
Velikonoční cukroví
Cukroví peču vždy s předstihem, aby se hezky rozleželo. Toto mi hodně připomnělo pracny, já jen do pracen přidávám špetku mletého hřebíčku. Ale i takto ochucené jen skořicí je cukroví chutné - nedalo se odolat, vonělo náramně 😁 Upečené z formiček vyskakovalo skoro samo, rozhodně palec nahoru 🙂
Anonymní uživatel
ne 28. 2. 2016
Velikonoční cukroví
Jen tedy ta teplota pečení bude asi překlep, já peču na 170-180°C 😎