Velikonoční cukroví
25 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1gramCukr moučkový
- 1lžíceKakao
- 150gramůOřechy vlašské
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 20gramůCukr vanilka
- Na ozdobení
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
844 mg
Cukr
877 mg
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme spolu s cukrem a kakaem do misky. Přidáme pomleté ořechy, změklé na malé kousky nakrájené máslo. Rozklepneme vejce, přisypeme skořici a vanilkový cukr. Ze surovin rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalené v potravinářské fólii odložíme do lednice na 30 minut odpočinout.
- 2Z těsta bereme přiměřené množství a vmáčkneme ho do formiček s velikonoční tématikou. Naplněné formičky skládáme na plech vedle sebe a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 270stupňové teplotě 15 minut. Necháme cukroví mírně vychladnout ve formičkách a potom je vyklopíme. Posypeme moučkovým cukrem a naaranžujeme na vhodný tácek, talíř, anebo přidáme k ostatnímu velikonočnímu cukroví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 28. 2. 2016
Velikonoční cukroví
Cukroví peču vždy s předstihem, aby se hezky rozleželo. Toto mi hodně připomnělo pracny, já jen do pracen přidávám špetku mletého hřebíčku. Ale i takto ochucené jen skořicí je cukroví chutné - nedalo se odolat, vonělo náramně 😁 Upečené z formiček vyskakovalo skoro samo, rozhodně palec nahoru 🙂
Anonymní uživatel
ne 28. 2. 2016
Velikonoční cukroví
Jen tedy ta teplota pečení bude asi překlep, já peču na 170-180°C 😎