Velikonoční dort s hruškovým krémem

75 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 140gramůCukr moučkový
    • 60gramůMouka pšeničná hladká
    • 30gramůKakao - prášek
    • 20gramůSolamyl - bramborový škrob
  • Na náplň
    • 800gramůKompot hruškový
    • 20gramůSolamyl - bramborový škrob
    • 800mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 0,25lžičkaSkořice mletá
    • 3baleníZtužovač šlehačky
  • Na ozdobu
    • 80gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
40 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hruškový kompot slijeme (šťávu vlijeme do kastrolu), hrušky nakrájíme na kostičky. Čokoládu nahrubo nastrouháme.
  • 2
    V míse ušleháme pevný sníh z bílků, po částech zašleháme cukr, vmícháme rozšlehané žloutky a poslední vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, Solamylem a kakaovým práškem. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Korpus pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 175°C a poté necháme vychladnout.
  • 3
    Odměříme 250 ml šťávy z hruškového kompotu, přidáme skořici a Solamyl. Směs za stálého míchání svaříme, poté odstavíme, vmícháme pokrájené hrušky a necháme vychladnout.
  • 4
    Vychladlý korpus rozkrojíme na tři placky. Smetanu se ztužovačem vyšleháme dotuha. Třetinu smetany smícháme s hruškovou směsí a potřeme spodní díl dortu. Přiklopíme druhou placku, kterou potřeme druhou třetinou šlehačky. Přiklopíme posledním dílem, dort potřeme zbylou šlehačkou a vršek posypeme strouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.