Velikonoční dort s hruškovým krémem
75 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 140gramůCukr moučkový
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůKakao - prášek
- 20gramůSolamyl - bramborový škrob
- Na náplň
- 800gramůKompot hruškový
- 20gramůSolamyl - bramborový škrob
- 800mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 3baleníZtužovač šlehačky
- Na ozdobu
- 80gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
40 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Hruškový kompot slijeme (šťávu vlijeme do kastrolu), hrušky nakrájíme na kostičky. Čokoládu nahrubo nastrouháme.
- 2V míse ušleháme pevný sníh z bílků, po částech zašleháme cukr, vmícháme rozšlehané žloutky a poslední vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, Solamylem a kakaovým práškem. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Korpus pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 175°C a poté necháme vychladnout.
- 3Odměříme 250 ml šťávy z hruškového kompotu, přidáme skořici a Solamyl. Směs za stálého míchání svaříme, poté odstavíme, vmícháme pokrájené hrušky a necháme vychladnout.
- 4Vychladlý korpus rozkrojíme na tři placky. Smetanu se ztužovačem vyšleháme dotuha. Třetinu smetany smícháme s hruškovou směsí a potřeme spodní díl dortu. Přiklopíme druhou placku, kterou potřeme druhou třetinou šlehačky. Přiklopíme posledním dílem, dort potřeme zbylou šlehačkou a vršek posypeme strouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.