Velikonoční dost s ovocem

73 min.
Evropa

Ingredience

  • Na formu
  • Na krém
    • 450gramůTvaroh měkký
    • 40gramůCukr moučkový
    • 200gramůJogurt bílý
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1baleníZtužovač šlehačky
    • 8plátkůŽelatina plátková
  • Na linecké těsto
    • 2gramyMáslo čerstvé
    • 40gramůCukr moučkový
    • 1kusCukr vanilka
    • 150gramůMouka pšeničná hladká
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
  • Na ozdobu
  • Na piškotové těsto
    • 3lžíceVoda pitná
    • 1kusVejce slepičí
    • 40gramůCukr moučkový
    • 150gramůMouka pšeničná hladká
    • 1kusCukr vanilka
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžičkyKakao - prášek
  • Na potření
    • 3lžíceMarmeláda višňová
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukem, vanilkovým cukrem, přimícháme prosátou mouku se lžičkou kypřícího prášku a vypracujeme hladké linecké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme alespoň půl hodiny v chladničce.
  • 2
    Vejce s vodou ušleháme, přimícháme cukr a vanilkový cukr. Přidáme prosátou mouku se lžičkou kypřícího prášku a kakaový prášek. Dobře promíchané těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a v troubě předehřáté na 175°C pečeme zhruba 20 minut. Po upečení korpus vyklopíme na mřížku, necháme vychladnout a poté podélně rozkrojíme.
  • 3
    Linecké těsto z lednice rozválíme na placku o průměru dortové formy, do které placku vložíme a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 8 minut. Těsto necháme vychladnout (okraj formy sejmeme).
  • 4
    Připravíme krém. Rozpustíme želatinové plátky podle návodu, tvaroh rozšleháme, přimícháme cukr, jogurt, rozpuštěnou želatinu a šlehačku, kterou jsme ušlehali se ztužovačem.
  • 5
    Linecké těsto potřeme zavařeninou, přikryjeme jednou částí rozkrojeného korpusu a připneme zpět okraj dortové formy. Na piškot vlijeme tvarohový krém, přikryjeme druhou částí piškotového korpusu a vložíme alespoň na 5 hodin do chladničky, aby krém ztuhl.
  • 6
    Povrch dortu poté poklademe ovocem, přelijeme želatinou připravenou podle návodu a necháme opět ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.