Velikonoční dost s ovocem
73 min.
Ingredience
- Na formu
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na krém
- 450gramůTvaroh měkký
- 40gramůCukr moučkový
- 200gramůJogurt bílý
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1baleníZtužovač šlehačky
- 8plátkůŽelatina plátková
- Na linecké těsto
- 2gramyMáslo čerstvé
- 40gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- Na ozdobu
- 150gramůMaliny
- 150gramůKiwi
- 50gramůBanány
- 1baleníŽelatina čirá
- Na piškotové těsto
- 3lžíceVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkyKakao - prášek
- Na potření
- 3lžíceMarmeláda višňová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukem, vanilkovým cukrem, přimícháme prosátou mouku se lžičkou kypřícího prášku a vypracujeme hladké linecké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme alespoň půl hodiny v chladničce.
- 2Vejce s vodou ušleháme, přimícháme cukr a vanilkový cukr. Přidáme prosátou mouku se lžičkou kypřícího prášku a kakaový prášek. Dobře promíchané těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a v troubě předehřáté na 175°C pečeme zhruba 20 minut. Po upečení korpus vyklopíme na mřížku, necháme vychladnout a poté podélně rozkrojíme.
- 3Linecké těsto z lednice rozválíme na placku o průměru dortové formy, do které placku vložíme a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 8 minut. Těsto necháme vychladnout (okraj formy sejmeme).
- 4Připravíme krém. Rozpustíme želatinové plátky podle návodu, tvaroh rozšleháme, přimícháme cukr, jogurt, rozpuštěnou želatinu a šlehačku, kterou jsme ušlehali se ztužovačem.
- 5Linecké těsto potřeme zavařeninou, přikryjeme jednou částí rozkrojeného korpusu a připneme zpět okraj dortové formy. Na piškot vlijeme tvarohový krém, přikryjeme druhou částí piškotového korpusu a vložíme alespoň na 5 hodin do chladničky, aby krém ztuhl.
- 6Povrch dortu poté poklademe ovocem, přelijeme želatinou připravenou podle návodu a necháme opět ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.