Velikonoční koláče s ovocem a mandlemi

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kompotové meruňky i kompotový rybíz zvlášť scedíme a necháme okapat, mandle umeleme.
  • 2
    Ve vodní lázni šleháme mléko, vejce, cukr, rum a citronovou kůru dohladka a necháme vychladnout. Potom mixerem vyšleháme tuhý krém. Do krému pomalu zašleháváme rozpuštěné máslo, nakonec vmícháme prosátou mouku s mandlemi.
  • 3
    Menší zapékací misky vytřeme máslem, rozdělíme do nich těsto, které poklademe meruňkami a rybízem. Pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 175°C.
  • 4
    Prochladlé koláče vyjmeme z misek, překrojíme je a přes sítko sypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.