Velikonoční koláče s ovocem a mandlemi
55 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 75gramůCukr krupice
- 4lžíceRum
- 1lžíceCitronová kůra
- 2gramyMáslo čerstvé
- 100gramůMouka polohrubá
- 400gramůKompot meruňkový
- 120gramůKompot rybízový
- 60gramůMandle mleté
- 2lžíceMléko plnotučné
- Na misky
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Kompotové meruňky i kompotový rybíz zvlášť scedíme a necháme okapat, mandle umeleme.
- 2Ve vodní lázni šleháme mléko, vejce, cukr, rum a citronovou kůru dohladka a necháme vychladnout. Potom mixerem vyšleháme tuhý krém. Do krému pomalu zašleháváme rozpuštěné máslo, nakonec vmícháme prosátou mouku s mandlemi.
- 3Menší zapékací misky vytřeme máslem, rozdělíme do nich těsto, které poklademe meruňkami a rybízem. Pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 175°C.
- 4Prochladlé koláče vyjmeme z misek, překrojíme je a přes sítko sypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.