Velikonoční perníčky
40 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 4lžíceMed včelí
- 90gramůTuk Hera jedlý
- 1lžičkaSoda jedlá
- 140gramůCukr moučkový
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Ze všech surovin vypracujeme tužší, ale hladké těsto. Necháme je do druhého dne odležet.
- 2Z těsta vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary.
- 3Dáme je na vymazaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Permíčky zdobíme dle vlastní fantazie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 3. 2016
Velikonoční perníčky
Moc dobré perníčky, jen jsem místo skořice dala lžičku směsi koření Medový perník. S těstem se hezky pracuje. Když se nepřepečou - 180°C a 6-8 minut - zůstanou měkké. Už se těším, až je s dcerami budeme malovat 🙂 Palec nahoru