Velikonoční řezy z čokoládových sušenek

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
38 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládové sušenky rozdrtíme válečkem a v míse je utřeme se změklým máslem. Směs rozetřeme a upěchujeme na plech, který jsme vyložili alobalem, a asi půl hodiny uložíme do chladu.
  • 2
    Želatinu necháme nabobtnat ve vodě podle návodu, bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout. V míse utřeme žloutky s cukrem a žervé a přimícháme zchladlou čokoládu. Do směsi přimícháme scezenou želatinu, dobře promícháme a necháme vychladit. Smetanu a bílek ušleháme a střídavě vmícháme do krému. Hotový krém rozetřeme na sušenkový korpus a pod fólií necháme v chladničce alespoň tři hodiny ztuhnout.
  • 3
    Poté řezy ozdobíme hrubě nastrouhanou čokoládou, zaprášíme kakaem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.