Velikonoční řezy z čokoládových sušenek
25 min.
Ingredience
- 400gramůSušenky BeBe kakaové
- 175gramůMáslo čerstvé
- Na krém
- 175gramůČokoláda bílá
- 2plátkyŽelatina plátková
- 350gramůŽervé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Na ozdobu
- 50gramůČokoláda hořká
- 1lžičkaKakao
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
38 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Čokoládové sušenky rozdrtíme válečkem a v míse je utřeme se změklým máslem. Směs rozetřeme a upěchujeme na plech, který jsme vyložili alobalem, a asi půl hodiny uložíme do chladu.
- 2Želatinu necháme nabobtnat ve vodě podle návodu, bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout. V míse utřeme žloutky s cukrem a žervé a přimícháme zchladlou čokoládu. Do směsi přimícháme scezenou želatinu, dobře promícháme a necháme vychladit. Smetanu a bílek ušleháme a střídavě vmícháme do krému. Hotový krém rozetřeme na sušenkový korpus a pod fólií necháme v chladničce alespoň tři hodiny ztuhnout.
- 3Poté řezy ozdobíme hrubě nastrouhanou čokoládou, zaprášíme kakaem, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.