Velikonoční řezy z listového těsta

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 1baleníListové těsto
    • 1baleníPoleva čokoládová
  • Na krém
    • 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
    • 125gramůMáslo čerstvé
    • 100gramůCukr moučkový
    • 250gramůTvaroh měkký
    • 1lžíceVoda pitná
    • 0,5lžičkaKáva instantní
    • 500mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
156 mg
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mléce rozšleháme pudinkové prášky a za stálého míchání uvaříme pudink. Necháme vychladnout, občas promícháme.
  • 2
    V míse utřeme změklé máslo s tvarohem a prosátým cukrem do pěny. Po částech vmícháme vychladlý pudink a lžíci silné instantní kávy.
  • 3
    Listové těsto rozdělíme na poloviny, z obou vyválíme placky, které upečeme v troubě předehřáté na 220°C dozlatova. Placky necháme vychladnout, poté je spojíme vrstvou krému, vršek moučníku přelijeme polevou, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni.
  • 4
    Moučník krájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 15. 2. 2016
Velikonoční řezy z listového těsta
Dobrý a rychlý recept. Hodí se nejen jako velikonoční dezert.