Velikonoční řezy z nugety
60 min.
Ingredience
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůČokoláda hořká
- Na plech
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na posypání
- 250lžicCukr moučkový
- 0,5lžíceKakao
- Na těsto
- 250gramůNugeta
- 6kusůVejce slepičí
- 300mililitrůOlej rostlinný
- 250gramůCukr moučkový
- 175gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůČokoláda hořká
- 175gramůSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3419 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
105 g
Sacharidy
619 g
Vláknina
3 g
Cukr
546 g
Postup přípravy
- 1Ve smetaně rozpustíme 200 g čokolády a necháme vychladit v chladničce.
- 2Nugetu rozpustíme ve vodní lázni, v míse ušleháme vejce s prosátým cukrem, vmícháme po částech olej a rozpuštěnou nugetu. V jiné míse promícháme prosátou mouku se Solamylem, kypřícím práškem a zbylou čokoládou, kterou jsme nasekali. Na závěr vmícháme vaječnou směs s nugetou.
- 3Plech vytřeme tukem, vysypeme moukou a na plech rozprostřeme rovnoměrně těsto. Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 185°C.
- 4Po vychladnutí na těsto navrstvíme čokoládovou smetanu, kterou jsme ušlehali dopevna. Přes sítko poprášíme kakaovým práškem smíchaným s cukrem. Poté nakrájíme malé čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.