Velikonoční řezy z nugety

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 200gramůČokoláda hořká
  • Na plech
  • Na posypání
    • 250lžicCukr moučkový
    • 0,5lžíceKakao
  • Na těsto
    • 250gramůNugeta
    • 6kusůVejce slepičí
    • 300mililitrůOlej rostlinný
    • 250gramůCukr moučkový
    • 175gramůMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 175gramůSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3419 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
105 g
Sacharidy
619 g
Vláknina
3 g
Cukr
546 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve smetaně rozpustíme 200 g čokolády a necháme vychladit v chladničce.
  • 2
    Nugetu rozpustíme ve vodní lázni, v míse ušleháme vejce s prosátým cukrem, vmícháme po částech olej a rozpuštěnou nugetu. V jiné míse promícháme prosátou mouku se Solamylem, kypřícím práškem a zbylou čokoládou, kterou jsme nasekali. Na závěr vmícháme vaječnou směs s nugetou.
  • 3
    Plech vytřeme tukem, vysypeme moukou a na plech rozprostřeme rovnoměrně těsto. Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 185°C.
  • 4
    Po vychladnutí na těsto navrstvíme čokoládovou smetanu, kterou jsme ušlehali dopevna. Přes sítko poprášíme kakaovým práškem smíchaným s cukrem. Poté nakrájíme malé čtverce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.