Velikonoční šátečky z listového těsta

35 min.
Evropa

Ingredience

  • Na náplň
    • 600gramůKlobása ostravská
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1101 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
81 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z listového těsta vyválíme tenkou placku a rozkrájíme rádýlkem na čtverce. Na každý čtverec položíme plátky klobásy. Těsto složíme do šátečku, kraje přitiskneme k sobě.
  • 2
    Šátečky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme, až těsto zezlátne. Hned po upečení posypeme šátečky strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 2. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Rychlé a jednoduché. Šátečky chutnaly nejlépe, když byly ještě vlažné. Ostravská klobása se sem perfektně hodí.