Velikonoční šátečky z listového těsta
35 min.
Ingredience
- 600gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- Na náplň
- 600gramůKlobása ostravská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1101 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
81 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Z listového těsta vyválíme tenkou placku a rozkrájíme rádýlkem na čtverce. Na každý čtverec položíme plátky klobásy. Těsto složíme do šátečku, kraje přitiskneme k sobě.
- 2Šátečky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme, až těsto zezlátne. Hned po upečení posypeme šátečky strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 2. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Rychlé a jednoduché. Šátečky chutnaly nejlépe, když byly ještě vlažné. Ostravská klobása se sem perfektně hodí.