Velikonoční sladké ušelo
20 min.
Ingredience
- 2,5lžíceCukr krupice
- 0,5litrVoda pitná
- 6,5lžicKrupice dětská
- 2kusyCukr skořicový
- 5kusůVejce slepičí
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
350 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku přivedeme k varu 5 dl vody. V misce s mlékem vyšleháme vejce s cukrem.
- 2Když se začne voda vařit, za stálého míchání pomalu sypeme krupici a vaříme ji asi 5-7 minut. Jakmile krupice začne houstnout, za stálého míchání pomalu přiléváme mléko s vejci a vaříme asi 2-3 minuty.
- 3Hustou omáčku rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.