Velikonoční sladké ušelo

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2,5lžíceCukr krupice
    • 0,5litrVoda pitná
    • 6,5lžicKrupice dětská
    • 2kusyCukr skořicový
    • 5kusůVejce slepičí
    • 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
350 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku přivedeme k varu 5 dl vody. V misce s mlékem vyšleháme vejce s cukrem.
  • 2
    Když se začne voda vařit, za stálého míchání pomalu sypeme krupici a vaříme ji asi 5-7 minut. Jakmile krupice začne houstnout, za stálého míchání pomalu přiléváme mléko s vejci a vaříme asi 2-3 minuty.
  • 3
    Hustou omáčku rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.