Velikonoční smetanový beránek
40 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 125gramůCukr moučka
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřící prášek do pečiva
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme s oběma cukry do pěny. Poté jedno po druhém přidáváme vejce. Šleháme v robotu tak dlouho, dokud těsto nenabude.
- 2Hladkou mouku smícháme s kypřícím práškem a tuto směs vmícháme do utřeného másla. Přidáme smetanu a vymícháme hladké těsto.
- 3Tímto těstem naplníme připravenou formu na beránka.
- 4Pečeme 20 minut na 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.