Velikonoční vejce se šunkovou pěnou
22 min.
Ingredience
- 250gramůŠunka dušená
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 10kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 150gramůSýr lahůdkový tavený 70%
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyChilli paprička
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
54 mg
Cukr
914 mg
Postup přípravy
- 1Dušenou šunku pomeleme na masovém strojku a dáme ji do mísy. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
- 210 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy se šunkou. Přidáme tavený sýr, papriku a chilli. Elektrickým šlehačem vyšleháme krém, které pak dosolíme podle chuti. Do krému postupně zašleháme šlehačku. Omyjeme petrželku kudrnku, otrháme lístky a odložíme je na ozdobu.
- 3Půlky vajec ozdobíme šunkovou pěnou, petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.