Velikonoční věnec s rozinkami a mandlemi
55 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 80gramůCukr krupice
- 500gramůMouka polohrubá
- 200gramůMandle plátky
- 1kusCukr vanilka
- 130gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHrozinky
- 40gramůMed včelí
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Ve vlažném mléce rozpustíme droždí s 1 lžící cukru. Smícháme zbylý cukr, vanilkový cukr, mouku, 100 g mandlí a 80 g změklého másla. Vlijeme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme je přikryté kynout asi 30 minut, potom zapracujeme rozinky a necháme kynout dalších 30 minut.
- 2Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého dílu vyválíme váleček asi 70 cm dlouhý a upleteme cop. Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvarujeme věnec a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
- 3Svaříme med se 100 g mandlí, smetanou a 50 g másla. Asi po 20 minutách pečení potřeme věnec medovou směsí, dopečeme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.