Velikonoční věnec s rozinkami a mandlemi

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 20gramůDroždí
    • 80gramůCukr krupice
    • 500gramůMouka polohrubá
    • 200gramůMandle plátky
    • 1kusCukr vanilka
    • 130gramůMáslo čerstvé
    • 100gramůHrozinky
    • 40gramůMed včelí
    • 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
    • 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vlažném mléce rozpustíme droždí s 1 lžící cukru. Smícháme zbylý cukr, vanilkový cukr, mouku, 100 g mandlí a 80 g změklého másla. Vlijeme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme je přikryté kynout asi 30 minut, potom zapracujeme rozinky a necháme kynout dalších 30 minut.
  • 2
    Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého dílu vyválíme váleček asi 70 cm dlouhý a upleteme cop. Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvarujeme věnec a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
  • 3
    Svaříme med se 100 g mandlí, smetanou a 50 g másla. Asi po 20 minutách pečení potřeme věnec medovou směsí, dopečeme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.