Velikonoční věnečky s kandovaným ovocem

23 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
176 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukrem, přimícháme žloutek, mléko a třeme do pěny. Poté postupně vmícháme prosátou mouku a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi půl hodiny odpočinout.
  • 2
    Z těsta tvoříme ve strojku s hvězdičkovým nástavcem proužky, které spojíme do věnečku a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Věnečky ozdobíme pokrájeným kandovaným ovocem a pečeme v předehřáté troubě asi 8 minut, až věnečky zrůžoví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.