Velikonoční věnečky s kandovaným ovocem
23 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 4lžíceKandované ovoce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
176 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukrem, přimícháme žloutek, mléko a třeme do pěny. Poté postupně vmícháme prosátou mouku a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi půl hodiny odpočinout.
- 2Z těsta tvoříme ve strojku s hvězdičkovým nástavcem proužky, které spojíme do věnečku a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Věnečky ozdobíme pokrájeným kandovaným ovocem a pečeme v předehřáté troubě asi 8 minut, až věnečky zrůžoví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.