Velikonoční zajíčci

40 min.
Evropa

Ingredience

      • 450gramůMouka pšeničná hladká
      • 3kusyVejce slepičí
      • 300gramůHera
      • 200gramůCukr krupice
      • 2lžícePomerančová šťáva
      • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
      • 20gramůCukr vanilka
      • 1kusCitrony
    Počet porcí:
    10

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    473 kcal
    Bílkoviny
    7 g
    Tuky
    25 g
    Sacharidy
    57 g
    Vláknina
    651 mg
    Cukr
    20 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Vejce rozklepneme, bílky odložíme stranou, žloutky vložíme do misky, přisypeme cukr, na kostky nakrájenou Heru a vše vyšleháme do pěny. Mouku prosejeme na vál, promícháme s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, přidáme vyšlehané žloutky, rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a v lednici necháme odpočinout 60 minut.
    • 2
      Těsto rozbalíme, na vále posypaném moukou pomoci valečku rozválíme na velký plát, silný 1 cm. Z těsta velikonočními formičkami vykrajujeme různé tvary (nemusí to být jen zajíčci), které skládáme na plech.
    • 3
      Z bílku vyšleháme sníh, přidáme vymačkanou šťávu z citrónu a potřeme každý kousek pečiva. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Po vytažení z trouby necháme na plechu vychladnout.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.