Velikonoční zajíčci
40 min.
Ingredience
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůHera
- 200gramůCukr krupice
- 2lžícePomerančová šťáva
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
651 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme, bílky odložíme stranou, žloutky vložíme do misky, přisypeme cukr, na kostky nakrájenou Heru a vše vyšleháme do pěny. Mouku prosejeme na vál, promícháme s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, přidáme vyšlehané žloutky, rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a v lednici necháme odpočinout 60 minut.
- 2Těsto rozbalíme, na vále posypaném moukou pomoci valečku rozválíme na velký plát, silný 1 cm. Z těsta velikonočními formičkami vykrajujeme různé tvary (nemusí to být jen zajíčci), které skládáme na plech.
- 3Z bílku vyšleháme sníh, přidáme vymačkanou šťávu z citrónu a potřeme každý kousek pečiva. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Po vytažení z trouby necháme na plechu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.