Velký indický Mughal
30 min.
Ingredience
- 200mililitrůRum
- 1litrVíno šumivé (sekt)
- 1hrnekDžus pomerančový
- 250gramůCukr moučkový
- 4hrnkySmetana čerstvá ke šlehání
- 4kusyCitrony
- 1lžícePomerančová kůra
- 200mililitrůKoňak Armaňak
- 30mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Cukr smícháme s vodou dle potřeby a strouhanou citronovou a pomerančovou kůrou. Svaříme, scedíme a necháme vystydnout.
- 2Poté vmícháme rum a koňak, pomerančový džus, šťávu vymačkanou z citronů a smetanu. Důkladně rozkvedláme a v lednici vychladíme. Šampaňské rovněž vychladíme. Do směsi ho přidáme těsně před podáváním. Servírujeme s ledem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.