Velmi dobrý jablkový koláč
50 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKakao - prášek
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 30gramůTuk
- 300gramůJablka
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, přidáme moučkový cukr, kakao, citronovou kůru a šleháme do husté pěny.
- 2Do krému zlehka vmícháme hrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme oloupaná a nahrubo natrouhaná jablka.
- 3Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a rozetřeme do ní těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 4Upečený moučník pocukrujeme a nakrájíme na díly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 21. 10. 2015
Jablkový koláč s kakaem
Pekla jsem v hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení. Ingredience jsem použila podle receptu na 20 porcí - ze 6 vajíček, ale toto množství tak odpovídá 12 porcím. V postupu není uvedeno co se má dělat s máslem, přidala jsem ho rozpuštěné a vlahé do našlehaných vajec s cukrem, společně a střídavě s moukou, ve které jsem rozmíchala kakao a taky prášek do pečiva. Moučník nás moc neoslnil, je na nás docela dost sladký a dala bych méně citronové kůry. Takže tak asi.....