Velšský koláč

55 min.

Ingredience

    • 250gramůLesní plody - mražené
    • 30gramůCukr moučkový
    • 150gramůListové těsto
    • 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovoce s cukrem dáme do hrnce a vaříme pod pokličkou 2 minuty, dokud ovoce nezačne měknout. Poté je necháme asi 5 minut chladnout, slijeme a šfávu uschováme.
  • 2
    Kousek těsta dáme stranou na ozdobu a ze zbytku pak na pomoučněném vále vyválíme placku. Placku přeneseme na pečicí papír, do středu poklademe ovoce a okraje těsta zdvihneme vzhůru. Těsto potřeme trochou vajíčka.
  • 3
    Těsto, které jsme si dali stranou, vyválíme a vykrojíme tvary podobající se listům. Vajíčkem je přilepíme po obvodu koláče a pečeme asi 25 minut, dokud těsto nezezlátne. Poté koláč vyjmeme z trouby a zlehka pocukrujeme. Můžeme podávat se šťávou z ovoce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.