Velšský koláč
55 min.
Ingredience
- 250gramůLesní plody - mražené
- 30gramůCukr moučkový
- 150gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Ovoce s cukrem dáme do hrnce a vaříme pod pokličkou 2 minuty, dokud ovoce nezačne měknout. Poté je necháme asi 5 minut chladnout, slijeme a šfávu uschováme.
- 2Kousek těsta dáme stranou na ozdobu a ze zbytku pak na pomoučněném vále vyválíme placku. Placku přeneseme na pečicí papír, do středu poklademe ovoce a okraje těsta zdvihneme vzhůru. Těsto potřeme trochou vajíčka.
- 3Těsto, které jsme si dali stranou, vyválíme a vykrojíme tvary podobající se listům. Vajíčkem je přilepíme po obvodu koláče a pečeme asi 25 minut, dokud těsto nezezlátne. Poté koláč vyjmeme z trouby a zlehka pocukrujeme. Můžeme podávat se šťávou z ovoce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.