Věnec Paříž-Brest
85 min.
Ingredience
- Náplň
- 2lžíceMartell cognac
- 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Poleva
- 90gramůČokoláda hořká
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySirup Golden
- 2lžičkyMléko plnotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 15gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVoda pitná
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
47 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V hrnci zahřejeme máslo a vodu, odstavíme a přimícháme mouku, až se směs začne lepit na stěny hrnce. Přidáme vejce, jedno po druhém a vypracujeme hladké těsto.
- 2Plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou, do mouky vyznačíme kruh o průměru 17,5 cm. Vrchovaté lžíce těsta přendáme do kruhu tak, aby 10 kopečků těsta vytvořilo věnec.
- 3Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 40 minut, potom troubu vypneme a věnec v ní necháme ještě 15 minut. Hotový necháme vychladnout. Věnec rozřízneme vodorovně na poloviny.
- 4Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, přidáme koňak a lžící naplníme spodek věnce. Přiklopíme horním dílem věnce.
- 5Čokoládovou polevu připravíme v rendlíku nebo vodní lázni z nalámané čokolády, másla, sirupu a mléka. Lžící ji pečlivě naneseme na povrch věnce, aby měl hladký povrch. Ihned podáváme nebo necháme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.