Věnec Paříž-Brest

85 min.
Francie

Ingredience

  • Náplň
    • 2lžíceMartell cognac
    • 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
  • Poleva
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
47 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci zahřejeme máslo a vodu, odstavíme a přimícháme mouku, až se směs začne lepit na stěny hrnce. Přidáme vejce, jedno po druhém a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou, do mouky vyznačíme kruh o průměru 17,5 cm. Vrchovaté lžíce těsta přendáme do kruhu tak, aby 10 kopečků těsta vytvořilo věnec.
  • 3
    Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 40 minut, potom troubu vypneme a věnec v ní necháme ještě 15 minut. Hotový necháme vychladnout. Věnec rozřízneme vodorovně na poloviny.
  • 4
    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, přidáme koňak a lžící naplníme spodek věnce. Přiklopíme horním dílem věnce.
  • 5
    Čokoládovou polevu připravíme v rendlíku nebo vodní lázni z nalámané čokolády, másla, sirupu a mléka. Lžící ji pečlivě naneseme na povrch věnce, aby měl hladký povrch. Ihned podáváme nebo necháme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.