Věnečky s mandlemi

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 120gramůCukr moučkový
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 200gramůMandle mleté
    • 50gramůMandle plátky
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 100gramůMarmeláda jahodová
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku s cukrem prosijeme na vál. Přidáme citronovou kůru, mandle, rozdrobené máslo a vypracujeme těsto.
  • 2
    Na pomoučeném vále rozválíme těsto na plát silný asi 4mm a fromičkou vykrájíme věnečky. Potřeme je vejcem, posypeme mandlovými lupínky, urovnáme na plech a upečeme.
  • 3
    Vychladlé věnečky spojujeme jahodovou marmeládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.