Vepřová kýta s fazolemi a rajčaty

115 min.
Evropa

Ingredience

      • 250gramůFazole bílé
      • 2litryVoda pitná
      • 600gramůVepřová kýta
      • 1kusCibule
      • 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
      • 2lžíceCukr krupice
      • 2lžičkyNové koření mleté
      • 50gramůAnglická slanina
      • 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
      • 0,5decilitrOlej rostlinný
      • 0,5lžíceWorcester
      • 0,5lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
      • 0,5lžíceOcet
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    777 kcal
    Bílkoviny
    45 g
    Tuky
    42 g
    Sacharidy
    55 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    11 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Přes noc namočíme do studené vody fazole. Očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na proužky.
    • 2
      K namočeným fazolím přilijeme vodu a na mírném plameni pod poklicí vaříme, až jsou fazole téměř měkké. Poté scedíme a necháme okapat.
    • 3
      V mezičase na oleji osmažíme z obou stran maso, přidáme cibuli, slaninu a zarestujeme. Poté přidáme rajčata i s nálevem, pivo, worcester, nové koření a sůl. Pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso téměř měkké. K masu přidáme fazole, ocet, cukr a hořčici. Směs promícháme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.