Vepřová kýta s fazolemi a rajčaty
115 min.
Ingredience
- 250gramůFazole bílé
- 2litryVoda pitná
- 600gramůVepřová kýta
- 1kusCibule
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžičkyNové koření mleté
- 50gramůAnglická slanina
- 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,5decilitrOlej rostlinný
- 0,5lžíceWorcester
- 0,5lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
- 0,5lžíceOcet
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
42 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Přes noc namočíme do studené vody fazole. Očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na proužky.
- 2K namočeným fazolím přilijeme vodu a na mírném plameni pod poklicí vaříme, až jsou fazole téměř měkké. Poté scedíme a necháme okapat.
- 3V mezičase na oleji osmažíme z obou stran maso, přidáme cibuli, slaninu a zarestujeme. Poté přidáme rajčata i s nálevem, pivo, worcester, nové koření a sůl. Pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso téměř měkké. K masu přidáme fazole, ocet, cukr a hořčici. Směs promícháme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.