Vepřová panenka s limetkami

40 min.

Ingredience

    • 600gramůVepřová panenka
    • 1decilitrOmáčka rybí
    • 1decilitrOmáčka ústřicová
    • 4kusyLimetka
    • 20gramůPepř červený celý
    • 100gramůKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
6 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso osušíme, nakrájíme na asi 2cm kousky a vložíme do mísy. Zalijeme ústřicovou a rybí omáčkou a necháme 10 minut marinovat. Bambusové košíky vyložíme plátky limetky, na ně rozložíme kousky masa a zakryjeme listy koriandru. Košíky uzavřeme a vložíme do woku nad vroucí vodu, 5 minut necháme vařit zakryté, potom košíky prohodíme, aby se pokrm připravoval stejnoměrně a dusíme dalších 5 minut. Wok odstavíme z ohně a maso necháme ještě 10 minut zakryté dojít.
  • 2
    Pokrm podáváme posypaný červeným pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.