Vepřová panenka s limetkami
40 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová panenka
- 1decilitrOmáčka rybí
- 1decilitrOmáčka ústřicová
- 4kusyLimetka
- 20gramůPepř červený celý
- 100gramůKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
6 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso osušíme, nakrájíme na asi 2cm kousky a vložíme do mísy. Zalijeme ústřicovou a rybí omáčkou a necháme 10 minut marinovat. Bambusové košíky vyložíme plátky limetky, na ně rozložíme kousky masa a zakryjeme listy koriandru. Košíky uzavřeme a vložíme do woku nad vroucí vodu, 5 minut necháme vařit zakryté, potom košíky prohodíme, aby se pokrm připravoval stejnoměrně a dusíme dalších 5 minut. Wok odstavíme z ohně a maso necháme ještě 10 minut zakryté dojít.
- 2Pokrm podáváme posypaný červeným pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.