Vepřová panenka vařená v páře s koriandrem a limetou

25 min.

Ingredience

    • 4kusyLimetka
    • 4lžíceOmáčka rybí
    • 1kusKoriandr čerstvý
    • 4lžíceOmáčka ústřicová
    • 4lžičkyPepř červený celý
    • 600gramůVepřová panenka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na kousky o velikosti cca 2cm a necháme cca 10min marinovat ve směsi rybí a ústřicové omáčky.
  • 2
    Koriandr omyjeme, necháme okapat a lístky otrháme.
  • 3
    Bambusové košíčky vyložíme plátky limety, naskládáme maso a posypeme koriandrem.
  • 4
    Ve woku přivedeme k varu vodu. Vložíme košíčky, zakryjeme a vaříme v páře cca 10min. Po 5ti minutách vyměníme horní košíček za spodní.
  • 5
    Po odstavení necháme košíčky ještě cca 6-8min v zakrytém woku.
  • 6
    Maso podáváme horké, posypané červeným pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.