Vepřová pečeně na smetaně
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůVepřová pečeně
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžíceZelenina kořenová
- 1kusHovězí vývar základní
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
30 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
333 mg
Cukr
606 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme si maso, odkrojíme veškeré sádlo, protkneme plátky slaniny a osolíme.
- 2Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme v kastrole. Poté přidáme máslo a pokrájenou zeleninu s cibulí. Zeleninu osmahneme a pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Poté maso podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté, později odkryté.
- 3Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a do šťávy vmícháme smetanu smíchanou s hrubou moukou. Za stálého míchání krátce povaříme.
- 4Dle chuti a potřeby přidáme před povařením strouhanou citrónovou kůru a po odstavení z ohně citrónovou šťávu.
- 5Jako přílohu podáváme knedlíky anebo makaróny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.