Vepřová pečeně na smetaně

75 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 750gramůVepřová pečeně
    • 1lžičkaMáslo čerstvé
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
    • 1,5lžíceZelenina kořenová
    • 1kusHovězí vývar základní
Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
30 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
333 mg
Cukr
606 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme si maso, odkrojíme veškeré sádlo, protkneme plátky slaniny a osolíme.
  • 2
    Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme v kastrole. Poté přidáme máslo a pokrájenou zeleninu s cibulí. Zeleninu osmahneme a pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Poté maso podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté, později odkryté.
  • 3
    Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a do šťávy vmícháme smetanu smíchanou s hrubou moukou. Za stálého míchání krátce povaříme.
  • 4
    Dle chuti a potřeby přidáme před povařením strouhanou citrónovou kůru a po odstavení z ohně citrónovou šťávu.
  • 5
    Jako přílohu podáváme knedlíky anebo makaróny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.