Vepřová pečínka se švestkami
100 min.

Ingredience
- 700gramůVepřová pečeně
- 200gramůŠvestky sušené
- 2kusyCibule
- 40gramůVepřové sádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
42 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
850 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky namočíme do studené vody na 2 hodiny a potom je vypeckujeme. Vodu ze švestek uchováme.
- 2Vepřovou pečeni vykostíme a uprostřed masa nakrojíme kapsu. Kapsu naplníme švestkami, maso osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.
- 3Připravenou pečeni osmahneme na sádle a i s výpekem přendáme do remosky. Obložíme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibulí a pečeme doměkka za občasného podlévání vodou ze švestek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.