Vepřová pečínka se švestkami

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 700gramůVepřová pečeně
    • 200gramůŠvestky sušené
    • 2kusyCibule
    • 40gramůVepřové sádlo škvařené
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1litrVoda pitná
    • 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
42 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
850 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky namočíme do studené vody na 2 hodiny a potom je vypeckujeme. Vodu ze švestek uchováme.
  • 2
    Vepřovou pečeni vykostíme a uprostřed masa nakrojíme kapsu. Kapsu naplníme švestkami, maso osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.
  • 3
    Připravenou pečeni osmahneme na sádle a i s výpekem přendáme do remosky. Obložíme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibulí a pečeme doměkka za občasného podlévání vodou ze švestek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.