Vepřová šunka s rumem a hrozinkami
130 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová kýta
- 300mililitrůVoda pitná
- 60mililitrůRum
- 70gramůHrozinky
- 28gramůRychlosůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
120 g
Sacharidy
1 g
Vápník
40 mg
Železo
2 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné maso nakrájíme na 1,5 cm velké kostky a v robotu při nejmenší rychlosti 30 minut zpracováváme s rychlosolí a studenou vodou. Dbáme na to, aby se netvořila pěna, pak musíme míchání přerušit a nechat směs ustát. Čtyři minuty před koncem míchání přidáme k masu rum a hrozinky.
- 2Hotovou směs vložíme do mikrotenového sáčku, vložíme do formy na šunku, zavíčkujeme, necháme asi hodinu odležet a poté 90 minut „vaříme“ ve vodě horké 80°C. Šunku necháme vychladnout a na 24 hodin ji odložíme i s formou do lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.