Vepřová šunka s rumem a hrozinkami

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
120 g
Sacharidy
1 g
Vápník
40 mg
Železo
2 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso nakrájíme na 1,5 cm velké kostky a v robotu při nejmenší rychlosti 30 minut zpracováváme s rychlosolí a studenou vodou. Dbáme na to, aby se netvořila pěna, pak musíme míchání přerušit a nechat směs ustát. Čtyři minuty před koncem míchání přidáme k masu rum a hrozinky.
  • 2
    Hotovou směs vložíme do mikrotenového sáčku, vložíme do formy na šunku, zavíčkujeme, necháme asi hodinu odležet a poté 90 minut „vaříme“ ve vodě horké 80°C. Šunku necháme vychladnout a na 24 hodin ji odložíme i s formou do lednice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.