Vepřové klobásy na víně
35 min.
Ingredience
- 400mililitrůVíno bílé
- 400gramůKlobása vepřová
- 80gramůCibule
- 200gramůJablka
- 80gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 40gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
43 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky.
- 2Klobásy v rendlíku dusíme s vínem zhruba 8 minut na mírném plameni. Poté klobásy osmahneme na 50 g másla dozlatova.
- 3Do vína, v němž jsme dusili klobásy, vložíme cibuli, jablka, cukr, skořici, zbylé máslo a vývar. Směs promícháme a na mírném plameni vaříme, až jablka změknou.
- 4Opečené klobásy podáváme s vypečenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.