Vepřové koleno pečené se zelím
110 min.
Ingredience
- 1200gramůVepřové koleno
- 500gramůZelí kysané
- 2litryVoda pitná
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 3lžíceKečup
- 4stroužkyČesnek
- 2lžičkyGrilovací koření
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1kusCibule
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
993 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
83 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vykostěné vepřové koleno povaříme do poloměkka v osolené vodě s bobkovým listem a celým pepřem.
- 2V misce utřeme olej s hořčicí, kečupem, prolisovaným česnekem, solí a kořením. Směs vetřeme do povařeného masa. Necháme v chladničce do druhého dne proležet.
- 3Remosku vymažeme sádlem, rozložíme do ní zelí a mírně podlijeme vodou. Na zelí položíme připravené koleno, obložíme nakrájenou cibulí a remosku přikryjeme alobalem.
- 4Pečeme asi 40 minut, potom alobal odstraníme a maso dopečeme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.