Vepřové koleno pečené se zelím

110 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1200gramůVepřové koleno
    • 500gramůZelí kysané
    • 2litryVoda pitná
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 2lžíceHořčice plnotučná
    • 3lžíceKečup
    • 4stroužkyČesnek
    • 2lžičkyGrilovací koření
    • 1kusBobkový list
    • 1lžičkaPepř černý celý
    • 1kusCibule
    • 1lžíceVepřové sádlo škvařené
    • 2lžičkySůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
993 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
83 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostěné vepřové koleno povaříme do poloměkka v osolené vodě s bobkovým listem a celým pepřem.
  • 2
    V misce utřeme olej s hořčicí, kečupem, prolisovaným česnekem, solí a kořením. Směs vetřeme do povařeného masa. Necháme v chladničce do druhého dne proležet.
  • 3
    Remosku vymažeme sádlem, rozložíme do ní zelí a mírně podlijeme vodou. Na zelí položíme připravené koleno, obložíme nakrájenou cibulí a remosku přikryjeme alobalem.
  • 4
    Pečeme asi 40 minut, potom alobal odstraníme a maso dopečeme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.