Vepřové kostky na jehle
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůVepřová krkovička
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 150gramůSlanina vepřová
- 1decilitrVíno červené
- 1kusBobkový list
- 2kusyJalovec
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
44 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
883 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky a mírně naklepeme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka, očištěnou papriku rozkrájíme na kolečka nebo proužky a na kostičky krájíme slaninu.
- 2Červené víno smícháme s rajčatovým protlakem, přidáme jalovec, rozmačkaný bobkový list a dobře vše promícháme.
- 3Připravené maso napichujeme střídavě s cibulí, slaninou a paprikou na jehly, které položíme na alobal. Přelijeme marinádou, dobře zabalíme a necháme chvíli odležet v chladu.
- 4Pokrm pečeme na grilu nebo ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.