Vepřové kotlety jako minutka s fazolkami

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžíceSádlo škvařené
    • 100gramůFazolové lusky zelené
    • 4kusyVepřové kotlety
    • 1kusMáslo čerstvé
    • 1kusMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1561 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
68 g
Sacharidy
185 g
Vláknina
9 g
Cukr
815 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
  • 3
    Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Přidáme na másle podušené fazolky a mírně povaříme.
  • 4
    Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.