Vepřové kuličky s rýžovými nudlemi

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a umeleme libové vepřové maso, nadrobno nasekáme čerstvý koriandr, velkou oloupanou mrkev nakrájíme na tenké proužky. Dále nastrouháme čerstvý zázvor, na tenká kolečka nakrájíme oloupanou červenou cibuli a najemno nasekáme chilli papričky.
  • 2
    Umleté maso smícháme se 2 lžičkami rybí omáčky, sladkou chilli omáčkou, moukou a lžící koriandru. Směs dobře prohněteme a vytvarujeme z ní malé kuličky, které necháme 30 minut v chladničce odležet.
  • 3
    Rýžové nudle v cedníku vložíme do misky, zalijeme vařící vodou a necháme asi 5 minut odstát. Když změknou, cedník z vody vyjmeme a nudle necháme okapat.
  • 4
    Masové kuličky smažíme 8-10 minut na teflonové pánvi na lžičce rozpáleného slunečnicového oleje. Při smažení kuličky obracíme a když jsou ze všech stran hnědé, z pánve je vyjmeme.
  • 5
    Na dresink v uzavíratelné nádobě protřepeme arašídový olej s limetkovou šťávou, 2 lžičkami rybí omáčky, 3 lžícemi koriandru, hnědým třtinovým cukrem, cibulí, nasekanými chilli papričkami a zázvorem.
  • 6
    V míse smícháme nudle s mrkví a masovými kuličkami, zalijeme dresinkem a dobře spolu promícháme.
  • 7
    Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.