Vepřové kuličky s rýžovými nudlemi
50 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaZázvor celý
- 1kusCibule červená
- 2kusyChilli paprička
- 4lžičkyOmáčka rybí
- 2lžičkyChilli omáčka
- 1lžičkaMouka polohrubá
- 300gramůNudle rýžové
- 1litrVoda pitná
- 1,5lžičkyOlej arašídový (podzemnicový)
- 5lžicLimetková šťáva
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1lžičkaOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a umeleme libové vepřové maso, nadrobno nasekáme čerstvý koriandr, velkou oloupanou mrkev nakrájíme na tenké proužky. Dále nastrouháme čerstvý zázvor, na tenká kolečka nakrájíme oloupanou červenou cibuli a najemno nasekáme chilli papričky.
- 2Umleté maso smícháme se 2 lžičkami rybí omáčky, sladkou chilli omáčkou, moukou a lžící koriandru. Směs dobře prohněteme a vytvarujeme z ní malé kuličky, které necháme 30 minut v chladničce odležet.
- 3Rýžové nudle v cedníku vložíme do misky, zalijeme vařící vodou a necháme asi 5 minut odstát. Když změknou, cedník z vody vyjmeme a nudle necháme okapat.
- 4Masové kuličky smažíme 8-10 minut na teflonové pánvi na lžičce rozpáleného slunečnicového oleje. Při smažení kuličky obracíme a když jsou ze všech stran hnědé, z pánve je vyjmeme.
- 5Na dresink v uzavíratelné nádobě protřepeme arašídový olej s limetkovou šťávou, 2 lžičkami rybí omáčky, 3 lžícemi koriandru, hnědým třtinovým cukrem, cibulí, nasekanými chilli papričkami a zázvorem.
- 6V míse smícháme nudle s mrkví a masovými kuličkami, zalijeme dresinkem a dobře spolu promícháme.
- 7Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.