Vepřové maso nasladko
20 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové maso libové
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 1kusPaprika červená
- 270gramůOmáčka sladkokyselá
- 2kusyNektarinka
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžíceSměs pěti vůní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme sójovou omáčku, směs pěti koření a arašídový olej. Maso nakrájíme na kostky, promícháme s marinádou a necháme 20-30 min odpočinout.
- 2V pánvi rozpálíme lžíci oleje a maso zprudka cca 2 min orestujeme. Vyjmeme a uchováme teplé. Na středním ohni osmahneme na kousky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené fazolové lusky, na plátky nakrájenou papriku a restujeme 1-2 min. Poté přidáme maso, sladkokyselou omáčku a prohřejeme. Na závěr vmícháme na kousky nakrájenou nektarinku a podáváme s dušenou rýží a restovanou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.