Vepřové maso nasladko

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůVepřové maso libové
    • 1kusCibule
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 150gramůFazolové lusky zelené
    • 1kusPaprika červená
    • 270gramůOmáčka sladkokyselá
    • 2kusyNektarinka
    • 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 0,5lžíceSměs pěti vůní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na marinádu smícháme sójovou omáčku, směs pěti koření a arašídový olej. Maso nakrájíme na kostky, promícháme s marinádou a necháme 20-30 min odpočinout.
  • 2
    V pánvi rozpálíme lžíci oleje a maso zprudka cca 2 min orestujeme. Vyjmeme a uchováme teplé. Na středním ohni osmahneme na kousky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené fazolové lusky, na plátky nakrájenou papriku a restujeme 1-2 min. Poté přidáme maso, sladkokyselou omáčku a prohřejeme. Na závěr vmícháme na kousky nakrájenou nektarinku a podáváme s dušenou rýží a restovanou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.