Vepřové maso s hořčično-bylinkovým máslem
105 min.

Ingredience
- 1kusVepřová roláda
- 75gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 1,5lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžičkyMed včelí
- 1kusMrkev kořen
- 3kusyPastinák
- 375mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Smícháme 2 lžíce másla s dijonskou hořčicí, směsí zahradních bylinek a hotovou směsí potřeme vepřovou roládu. Na silném ohni rozpálíme 2 lžičky olivového oleje, rychle na něm do zlatova orestujeme roládu a vyndáme z pánve. Štávu necháme na přípravu omáčky. Orestovanou roládu obalíme alobalem vložíme do trouby na rošt pekáče a pečeme 75-90 minut v troubě předehřáté na 200°C. Dobu pečení masa využijeme na přípravu zeleniny a omáčky. V hrnci, na středním ohni, rozpálíme zbytek olivového oleje a másla, přídáme mletý zázvor a med, nakrájený svazek mrkviček, pastiňák nakrájený na kostky po dobu 10 minut opékáme, občas promícháme. Omáčku připravíme z vypečené šťávy a hladké mouky, dobře rozmícháme a na mírném ohni ohřejeme, přilejeme hovězí vývar a vymícháme hustou hladkou omáčku. Nakrájené maso podáváme s omáčkou, mrkvičkami a pastiňákem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.