Vepřové maso s nudlemi a zeleninou
65 min.
Ingredience
- 300gramůVepřové maso libové
- 0,5lžičkaKari pasta červená
- 2lžičkyMed včelí
- 6lžicOmáčka sójová
- 160gramůNudle Mie
- 200gramůFazole mungo
- 2kusyŠalotka
- 400gramůShiitake houby
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCitrony
- 4lžíceOcet rýžový
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté vepřové maso osušíme a rozkrájíme na proužky silné asi 1 cm. V misce smícháme sójovou omáčku se zeleninovým vývarem, přidáme ocet, med a červenou kari pastu. Do takto připravené marinády vložíme nakrájené proužky vepřového masa. Marinujeme asi 30 minut.
- 2Nudle Mi nasypeme do vařicí vody a připravíme podle návodu uvedeného na jejich obalu. Výhonky fazolí mungo nasypeme do síta a přelijeme přes ně vodu z nudlí, když je ještě horká. Fazole zchladíme a počkáme, až okapou. Šalotky zbavíme slupek a posekáme nadrobno. Houbám shiitake očistíme nožičky a pokrájíme je na tenké plátky.
- 3Přichystáme si wok, v němž rozpálíme olej, na který vhodíme pokrájené šalotky s houbami, pak obojí z pánve vyndáme a nasypeme do ní vepřové maso. Vložíme k němu opečené houby se šalotkami, fazolové výhonky, marinádu, která nám zbyla a zahříváme asi 5 minut, během nich směs stále mícháme. Na závěr směs dochutíme sójovou omáčkou a šťávou z 1 citronu. Přidáme nudle a vše pečlivě promícháme. Můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.