Vepřové maso s paprikou na čínský způsob
25 min.
Ingredience
- 150gramůVepřová kýta
- 3kusyPaprika červená
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaSolamyl
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaVegeta
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaOcet vinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.
- 2V míse metlou rozmícháme vodu, Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme, necháme odležet.
- 3Papriku rozpůlíme, zbavíme jádřinců, opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na malé kousky.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme pokrájenou papriku a společně smažíme ještě přibližně 5 minut. Na závěr za stálého míchání přidáme kmín, Vegetu, cukr a dochutíme octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.