Vepřové maso se zázvorem a koriandrem
30 min.
Ingredience
- 520gramůVepřová kýta
- 5lžicOlej slunečnicový
- 1kusCibule červená
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůUcho Jidášovo
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 100gramůHrášek mražený
- 100mililitrůVoda pitná
- marináda
- 0,5lžíceZázvor celý
- 2lžíceKoriandr celý
- 1,5lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžičkaChilli omáčka
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
28 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso z kýty omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Připravíme si marinádu: zázvor omyjeme, oloupeme, jemně nastrouháme a dáme ho do misky. Očistíme, omyjeme celý kořen koriandru a drobně pokrájíme. Přidáme ho k zázvoru. Koriandr se zázvorem smícháme s rybí omáčkou, šťávou z limetky, třtinovým cukrem, bílým pepřem a chilli omáčkou. Směs dobře promícháme a potřeme plátky masa z každé strany. Odložíme je na 10-15 minut, pak je pokrájíme na nudličky.
- 3Očištěnou červenou cibuli nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Sušené houby Jidášovo ucho namočíme do studené vody na 10-15 minut, pak je scedíme a pokrájíme. Koriandrové omyté lístky drobně pokrájíme.
- 4Pokrájené maso rozdělíme na 2 porce, menší množství se ve woku lépe osmaží. Rozpálíme olej (dáme 2 lžíce na 1 porci) a maso za stálého míchání prudce osmažíme. Smažíme přibližně 2-3 minuty.
- 5Osmažené maso dáme do mísy a zakryjeme ho. Do woku přidáme 1 lžíci oleje, když se rozpálí, orestujeme cibuli, pak k ní přimícháme houby, pokrájený koriandr a nakonec zelený hrášek. Restujeme za stálého míchání též jen 2-3 minuty. Zeleninu a houby promícháme s masem a s výpekem podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.