Vepřové na jalovci a fenyklu

150 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pokrájíme hlízu fenyklu a zelené části vyhodíme. Rozdrtíme v hmoždíři jalovec s plátky fenyklu, pomerančovou kůrou a olivovým olejem.
  • 2
    Nakrájíme kýtu na řízky a uděláme do každého několik zářezů. Řízky vložíme do pekáče, naneseme na ně směs s jalovcem a fenyklem. Polijeme řízky pomerančovou šťávou, zakryjeme pekáč a necháme marinovat v lednici 2 hodiny. Poté řízky pečeme v předehřátém grilu 15 minut. Občas obrátíme.
  • 3
    Řízky podáváme se šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.