Vepřové na kantonský způsob

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůVepřové maso libové
    • 2kusyCibulka jarní
    • 1kusZázvor celý
    • 2kusyBadyán
    • 1lžíceVíno rýžové čínské
    • 1lžíceMed včelí
    • 2lžičkyOcet rýžový
    • 1lžíceVoda pitná
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 1lžičkaČervená pasta ze sojových bobů
    • 0,5lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
27 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
350 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso potřeme polovinou sójové omáčky a necháme 15 minut odpočinout. Jarní cibulky, zázvor, sójovou pastu a badyán utlučeme v hmoždíři, dáme do mísy a smícháme s rýžovým vínem, polovinou medu, lžičkou octa a zbývající sójovou omáčkou. Přidáme maso, obrátíme je, přikryjeme a necháme marinovat 2 hodiny. Během marinování maso několikrát obrátíme.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Maso vyndáme z marinády a osušíme. Marinádu odložíme. Zbytek medu a octa smícháme se lžičkou horké vody a potřeme jím maso. Pečeme v troubě 15 minut. Během pečení maso jednou obrátíme a potřeme zbývající medovou glazurou.
  • 3
    Upečené maso přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout. Zatím přivedeme k varu marinádu. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do marinády a vaříme do zhoustnutí. Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme. Marinádu podáváme zvlášť jako dip.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.