Vepřové na kantonský způsob
40 min.

Ingredience
- 600gramůVepřové maso libové
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusZázvor celý
- 2kusyBadyán
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceMed včelí
- 2lžičkyOcet rýžový
- 1lžíceVoda pitná
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaČervená pasta ze sojových bobů
- 0,5lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
27 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
350 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso potřeme polovinou sójové omáčky a necháme 15 minut odpočinout. Jarní cibulky, zázvor, sójovou pastu a badyán utlučeme v hmoždíři, dáme do mísy a smícháme s rýžovým vínem, polovinou medu, lžičkou octa a zbývající sójovou omáčkou. Přidáme maso, obrátíme je, přikryjeme a necháme marinovat 2 hodiny. Během marinování maso několikrát obrátíme.
- 2Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Maso vyndáme z marinády a osušíme. Marinádu odložíme. Zbytek medu a octa smícháme se lžičkou horké vody a potřeme jím maso. Pečeme v troubě 15 minut. Během pečení maso jednou obrátíme a potřeme zbývající medovou glazurou.
- 3Upečené maso přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout. Zatím přivedeme k varu marinádu. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do marinády a vaříme do zhoustnutí. Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme. Marinádu podáváme zvlášť jako dip.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.