Vepřové nudličky s koriandrovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 2lžíceKoriandr celý
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžičkaChilli omáčka
- 1lžíceLimetková šťáva
- 65mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule červená
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůHrachové lusky
- 50gramůOmáčka rybí
- 0,5lžičkaCukr třtinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
39 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nadrobno nakrájený kořen a stonek koriandru smícháme s čerstvě nastrouhaným zázvorem, chilli omáčkou, rybí omáčkou, limetovou šťávou a hnědým cukrem. Do této marinády vložíme na nudličky nakrájené vepřové maso a necháme marinovat 10 minut. Marinované maso usmažíme v pánvi Wok na rozpáleném oleji a to za stálého míchání. Maso je nejvýhodnější smažit nadvakrát vždy po 3 minutách. Po usmažení přemístíme hotové maso do vhodné nádoby, kterou překryjeme alobalem. Mezitím na pánvi snížíme teplotu a na výpeku restujeme po dobu dvou minut jednu na dílky nakrájenou středně velkou cibuli, ke které přidáme pokrájené žampiony, nakrájené mladé hrachové lusky bez tvrdých částí a nakonec hotové maso. To vše prohřejeme asi dvě minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.