Vepřové panenky pikantní s polentou
50 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová panenka
- 100gramůPolenta
- Marináda
- 150gramůRajčata
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceBazalka
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
13 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smícháme rajčatové pesto, nasekanou bazalku, limetkovou šťávu a olivový olej. Nakrájíme špalíčky z vepřové panenky, potřeme je marinádou, naskládáme do mísy a marinujeme asi 30 minut. Maso grilujeme podle druhu grilu následovně :
- 2Grily na dřevěné uhlí, plynové grily s víkem: Špalíčky masa rozložíme na rošt potřený olejem, pod něj vložíme nádobku na odkapávání šťávy z masa a grilujeme asi 15 minut, potíráme marinádou během grilování. Jakmile je maso téměř hotové, nakrájíme polentu o velikosti 10x7 cm, potřeme olejem a grilujeme z každé strany asi 3 minuty dozlatova.
- 3Otevřené grily: Rošt nasadíme asi 3 cm nad gril a gril rozehřejeme. Maso rozložíme na rošt, z každé strany grilujeme asi 15 minut, při obracení potíráme marinádou. Polentu nakrájíme na plátky 10x7 cm a grilujeme po obou stranách asi 3 minuty na roštu potřeném olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.