Vepřové roládky s mletým masem

85 min.
Česká republika

Ingredience

      • 400gramůVepřová pečeně
      • 400gramůMaso mleté - mix
      • 50mililitrůMléko polotučné
      • 4stroužkyČesnek
      • 1lžičkaMajoránka
      • 1lžíceHořčice plnotučná
      • 2kusyRozmarýn
      • 1lžičkaSůl
      • 1špetkaPepř černý mletý
      • 250mililitrůVoda pitná
      • 100gramůAnglická slanina
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    662 kcal
    Bílkoviny
    29 g
    Tuky
    59 g
    Vápník
    32 mg
    Železo
    1 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Kotlety vcelku nakrájíme na tenké plátky a mírně rozklepeme. Maso potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
    • 2
      V míse smícháme mleté maso s mlékem, solí, prolisovaným česnekem (2 stroužky) a majoránkou. Směs rozdělíme na plátky kotlet a pevně zavineme. Každou roládku obalíme plátkem anglické slaniny.
    • 3
      Připravené roládky urovnáme do remosky a podlijeme vodou. Mezi maso vsuneme snítky rozmarýnu a omytý, neoloupaný česnek.
    • 4
      Pokrm pečeme přikrytý alobalem asi 40 minut, potom alobal odstraníme a ještě 20 minut dopékáme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.