Vepřové roládky s mletým masem
85 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová pečeně
- 400gramůMaso mleté - mix
- 50mililitrůMléko polotučné
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 2kusyRozmarýn
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVoda pitná
- 100gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Kotlety vcelku nakrájíme na tenké plátky a mírně rozklepeme. Maso potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
- 2V míse smícháme mleté maso s mlékem, solí, prolisovaným česnekem (2 stroužky) a majoránkou. Směs rozdělíme na plátky kotlet a pevně zavineme. Každou roládku obalíme plátkem anglické slaniny.
- 3Připravené roládky urovnáme do remosky a podlijeme vodou. Mezi maso vsuneme snítky rozmarýnu a omytý, neoloupaný česnek.
- 4Pokrm pečeme přikrytý alobalem asi 40 minut, potom alobal odstraníme a ještě 20 minut dopékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.