Vepřové s arašídovým kari
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 8kusůCibulka jarní
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 400gramůVepřová plec
- 4lžíceKari pasta
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 400mililitrůMléko kokosové
- 175gramůBaby kukuřice
- 1kusLimetka
- 200gramůRýže jasmínová
- 4lžíceMáslo arašídové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
56 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu.
- 2Na oleji smažíme nasekané jarní cibulky. Po minutě přidáme vepřové nakrájené na nudličky a smažíme 5 minut. Poté vmícháme kari pastu a arašídové máslo a po 30 sekundách i cukr, sójovou omáčku a kokosové mléko a půl plechovky vody. Dobře promícháme a 15 minut povaříme.
- 3Slijeme tekutinu, do ní přidáme kukuřičky a vaříme 3 minuty. Poté vmícháme limetkovou šťávu.
- 4Rýži podáváme přelitou omáčkou a s vepřovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.