Vepřové s banánovou salsou
480 min.
Ingredience
- 200gramůSůl mořská
- 300gramůCukr muscovado
- 2kilogramyVepřová plec
- 4lžícejamajské jerk koření
- 50gramůsirup ananasový
- 800gramůFazole černé
- 6kusůTortilla
- 1kusSalát ledový
- 1kusCibule
- 2kusyAvokádo
- 1kusCitrony
- 2kusyLimetka
- 2kusyChilli paprička
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 3kusyBanány
- 250gramůŘecký jogurt
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1424 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
64 g
Sacharidy
148 g
Vláknina
25 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Sůl smícháme s 200 g cukru ve velkém igelitovém sáčku. Dovnitř dáme vepřové maso a obalíme ho v tom. Necháme odležet přes noc.
- 2Na salsu nakrájíme banány na jednocentimetrové kostičky. Cibuli nakrájíme najemno. Přidáme šťávu ze všech citrusů a najemno nakrájené chilli papričky bez semínek. Přidáme rozmixovaná oloupaná avokáda a nasekaný koriandr. Necháme vychladit v lednici.
- 3Druhý den maso vyjmeme ze sáčku a setřeme sůl a cukr. Místo toho maso potřeme třemi lžícemi jamajského jerk koření. Necháme stát v pekáčku na lince 30 minut, aby maso získalo pokojovou teplotu.
- 4Smícháme zbylých 100 g cukru s ananasovým džusem, sirupem a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Poté tím potřeme maso. Přilijeme polovinu šťávy k masu do pekáčku a pečeme 6 hodin na 140 °C. Poté znovu přelijeme šťávou a pečeme ještě hodinu. Poté vytáhneme z trouby, necháme 20 minut odpočívat a všechen výpek slijeme (tuk z něj slijeme zvlášť a vyhodíme). Maso poté natrháme dvěma vidličkami.
- 5Fazole slijeme a propláchneme ve vodě, poté je ohřejeme v mikrovlnné troubě.
- 6Na každou tortillu naaranžujeme natrhané maso, fazole, banánovou salsu, jogurt a salát. Podáváme se slitou omáčkou k přelití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.