Vepřové s banánovou salsou

480 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1424 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
64 g
Sacharidy
148 g
Vláknina
25 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sůl smícháme s 200 g cukru ve velkém igelitovém sáčku. Dovnitř dáme vepřové maso a obalíme ho v tom. Necháme odležet přes noc.
  • 2
    Na salsu nakrájíme banány na jednocentimetrové kostičky. Cibuli nakrájíme najemno. Přidáme šťávu ze všech citrusů a najemno nakrájené chilli papričky bez semínek. Přidáme rozmixovaná oloupaná avokáda a nasekaný koriandr. Necháme vychladit v lednici.
  • 3
    Druhý den maso vyjmeme ze sáčku a setřeme sůl a cukr. Místo toho maso potřeme třemi lžícemi jamajského jerk koření. Necháme stát v pekáčku na lince 30 minut, aby maso získalo pokojovou teplotu.
  • 4
    Smícháme zbylých 100 g cukru s ananasovým džusem, sirupem a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Poté tím potřeme maso. Přilijeme polovinu šťávy k masu do pekáčku a pečeme 6 hodin na 140 °C. Poté znovu přelijeme šťávou a pečeme ještě hodinu. Poté vytáhneme z trouby, necháme 20 minut odpočívat a všechen výpek slijeme (tuk z něj slijeme zvlášť a vyhodíme). Maso poté natrháme dvěma vidličkami.
  • 5
    Fazole slijeme a propláchneme ve vodě, poté je ohřejeme v mikrovlnné troubě.
  • 6
    Na každou tortillu naaranžujeme natrhané maso, fazole, banánovou salsu, jogurt a salát. Podáváme se slitou omáčkou k přelití.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.