Vepřové s jablky na jehlách

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme dijonskou a kremžskou hořčici a smetanu.
  • 2
    Vepřové maso nakrájíme na kousky, jablka rozpůlíme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na silnější klínky. Namočíme je do citronové šťávy, aby neztratily barvu. Citron nakrájíme na plátky.
  • 3
    Na kovové jehly napichujeme vepřové, jablka a plátky citronu. V misce smícháme šťávu, v níž byla namočená jablka a slunečnicový olej, směsí potřeme špízy a grilujeme zhruba 15 minut, často je obracíme a potíráme hořčičnou marinádou.
  • 4
    Špízy dáme na talíře a přelijeme zbylou hořčičnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.