Vepřové s jablky na jehlách
25 min.
Ingredience
- 450gramůVepřová kýta
- 2kusyJablka
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 1,5lžíceHořčice kremžská
- 1,5lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 6lžicSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme dijonskou a kremžskou hořčici a smetanu.
- 2Vepřové maso nakrájíme na kousky, jablka rozpůlíme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na silnější klínky. Namočíme je do citronové šťávy, aby neztratily barvu. Citron nakrájíme na plátky.
- 3Na kovové jehly napichujeme vepřové, jablka a plátky citronu. V misce smícháme šťávu, v níž byla namočená jablka a slunečnicový olej, směsí potřeme špízy a grilujeme zhruba 15 minut, často je obracíme a potíráme hořčičnou marinádou.
- 4Špízy dáme na talíře a přelijeme zbylou hořčičnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.