Vepřové ve sladkokyselé omáčce
32 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 225gramůKompot ananasový
- 2lžíceOmáčka rybí
- 250gramůVepřová kýta
- 1kusOkurka salátová
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1kusRajčata
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceKečup
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V menší misce smícháme sirup z ananasového kompotu (6 polévkových lžic, může to být i ananasový džus) se švestkovou omáčkou nebo rajským kečupem, rybí omáčkou a cukrem, až se vše důkladně spojí.
- 2Na středně silném ohni v pánvi wok rozehřejeme olej, restujeme v něm na menší plátky pokrájené vepřové maso, dokud nebude hotové. Potom jej vyjmeme perforovanou naběračkou a dáme na papírové ubrousky odkapat.
- 3V pánvi wok rozpálíme olej na středně silném ohni a smažíme v něm na jemno utřený česnek do růžova. Přidáme na kolečka nakrájenou čerstvou mrkev, na osminy rozkrájenou cibuli, na kousky pokrájenou sladkou papriku, smažíme asi 2 minuty. Vmícháme salátovou okurku neloupanou, rozkrájenou na kostičky, rajské jablíčko pokrájené na kolečka (můžeme použít i 4 cherry rajčátka), kompotový ananas i ananasovou šťávu, za stálého míchání dusíme cca 1 minutu. Dle potřeby dokořeníme a dosolíme.
- 4Nakonec vrátíme do pánve vepřové maso, opatrně vše zamícháme.
- 5Menší naběračkou naložíme na talíř a dozdobíme lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.