Vepřové ve sladkokyselé omáčce

32 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V menší misce smícháme sirup z ananasového kompotu (6 polévkových lžic, může to být i ananasový džus) se švestkovou omáčkou nebo rajským kečupem, rybí omáčkou a cukrem, až se vše důkladně spojí.
  • 2
    Na středně silném ohni v pánvi wok rozehřejeme olej, restujeme v něm na menší plátky pokrájené vepřové maso, dokud nebude hotové. Potom jej vyjmeme perforovanou naběračkou a dáme na papírové ubrousky odkapat.
  • 3
    V pánvi wok rozpálíme olej na středně silném ohni a smažíme v něm na jemno utřený česnek do růžova. Přidáme na kolečka nakrájenou čerstvou mrkev, na osminy rozkrájenou cibuli, na kousky pokrájenou sladkou papriku, smažíme asi 2 minuty. Vmícháme salátovou okurku neloupanou, rozkrájenou na kostičky, rajské jablíčko pokrájené na kolečka (můžeme použít i 4 cherry rajčátka), kompotový ananas i ananasovou šťávu, za stálého míchání dusíme cca 1 minutu. Dle potřeby dokořeníme a dosolíme.
  • 4
    Nakonec vrátíme do pánve vepřové maso, opatrně vše zamícháme.
  • 5
    Menší naběračkou naložíme na talíř a dozdobíme lístky koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.