Vepřový špíz se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová plec
- 120gramůCibule
- 80gramůPaprika zelená
- 120gramůRajčata
- 60gramůKlobása Dunajská
- 20mililitrůOlej olivový
- 5gramůKoření grilovací
- 20gramůHořčice
- 200gramůChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na tenčí plátečky, cibuli na osminky, papriku bez jádřinců na silnější plátky, rajčata na kostky a klobásu na kolečka. Vše střídavě napichujeme na jehly, grilovací koření s hořčicí rozmícháme v trošce oleje a vzniklou směsí špízy potíráme i během grilování.
- 2Špízy nejlépe ogrilujeme na zahradním grilu, v zimě je můžeme osmažit na pánvi. Podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.